IDOKEP.HU

Felhőkép

 

Archívum

Látogatottság kijelzó

 

Hogyan válaszunk növényeket, és mire figyeljünk vásárláskor?

2010.03.02. 22:58 - blog04

Egyéni keresés
 
 
 

Nyereményjátékok és ingyenes termékminták

 

Hogyan válaszunk növényeket, és mire figyeljünk vásárláskor?

Mindenki szeretne szép növényeket elhelyezni lakásában, csak sokszor a megvásárolt növények rövid életűek lesznek egy lakásban. Ahhoz hogy növényeink szépen fejlődjenek valami alap szinten értenünk kell a növények igényeihez. Vásárláskor is figyelnünk kell mit ajánlanak. Van úgy hogy már beteg, vagy kártevő van a növényen amikor elhozzuk. Vagy ha sérült a növény, ( elszáradt levél ) eladás előtt visszavágják és így nem észrevehető, hogy a növénnyel valami baj van.

  Öntözés

 

Mire figyeljünk még vásárláskor?

Lehetőleg szépen fejlődő növényt válaszunk. Virágos vagy bimbós növényeknél figyeljünk, hogy otthonunkba hova helyezzük, mert a helyváltoztatás miatt lehet nem nyílnak ki a virágok. A növény leveleit alaposan vizsgáljuk át, nem-e szárad, szélei sérültek, letörőt, színeire, nem-e hiányoznak levelek, amit eladás előtt vágtak vissza, hogy ne látszódjon esetleg a növény beteg. Kártevők kórokozok is lehetnek a növény levelén, gyökerén. Nézzük át a leveleket nincsenek-e rajta foltok, gombás betegség jelei, tetvek. A növény földjét is figyeljük meg a nem megfelelő ápolásnál a föld felső része fehér bevonatú, ez arra utal a növényt nem megfelelően gondozzák. Nagy növényeknél figyeljünk oda, a gyökerekre lehet a cserép mérete miatt visszavágják a gyökereket, és ha ilyen növényt vásárolunk minél előbb ültessük jóval nagyobb cserépbe, tápanyagban gazdag földbe. Cserepes növényeket télen nem  célszerű vásárolni, könnyen megfázhatnak. Vagy megfelelően csomagoljuk, takarjuk be szállításkor.

Hol, és hogyan helyezzük el növényünket otthonunkba?

A megvásárolt növényeknél mostanság már elterjedt kis papíron a növény igényeit feltüntetik. Ezt figyelmesen nézzük át, milyen helyet igényel, hol érzi jól magát tápanyag utánpótlás stb. Fokozatosan szoktassuk a növényt a környezeti igényekhez. ( Páratartalom, padlófűtés, terasz stb.) Ezek mind befolyásolhatják növényünk fejlődését.

Nyereményjátékok és ingyenes termékminták



süti beállítások módosítása